Succesvolle verkoop Working Spirit

Antea heeft opnieuw een zeer succesvolle exit gerealiseerd. Na de spectaculaire verkopen van de participaties in APOC en Palladio uit fonds VII in 2020, was het dit keer de beurt aan fonds VIII. Zojuist werd ICT-detacheerder Working Spirit uit Deventer verkocht aan Unica in Hoevelaken.

Unica is een van de grootste technisch dienstverleners van ons land met activiteiten in installatietechniek, energie, ICT en smart buildings. Internationaal private equity-fonds Triton is grootaandeelhouder in Unica. Antea had een belang in Working Spirit van 60% sinds september 2018.

Door Antea is op deze investering een uitstekend rendement behaald van 52% (IRR) per jaar. De money multiple (dat wil zeggen de verkoopopbrengst in relatie tot de kostprijs) bedroeg 4,6 in een periode van ruim drieënhalf jaar. De opbrengst is inmiddels uitgekeerd aan de participanten in fonds VIII.

Beide partijen kijken met tevredenheid terug op de samenwerking. Richard Oosterhuis, CEO van Working Spirit: “We hebben destijds bewust gekozen voor Antea als aandeelhouder vanwege de vrijheid die zij bieden aan ondernemers. Na bijna 4 jaar samenwerking kan ik zeggen dat die belofte volledig is waargemaakt. Antea geeft je als ondernemer veel operationele vrijheid en ze helpen je waar mogelijk. Samen met Antea hebben we een professionaliseringsslag gemaakt die heeft geleid tot deze mooie verkoop aan Unica.”

Robert De Boeck: “We hebben heel goed samengewerkt met het management en de bij onze toetreding gevormde Raad van Commissarissen. De onderneming heeft sinds onze deelname een forse autonome groei doorgemaakt die mede heeft geleid tot een bijzonder fraai rendement op deze investering voor onze participanten. Met Unica is een hele goede partner voor de onderneming en het personeel in huis gehaald. Wij wensen het management van Working Spirit een mooie toekomst toe binnen het Unica-concern.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.