Fundustry

Op 16 augustus 2023 verkocht Antea haar belang van 49% in Fundustry in Ewijk aan het management. Antea nam deel in Fundustry sinds februari 2018.

Fundustry houdt zich op een aantal locaties in Nederland en België bezig met de organisatie van (avontuurlijke) bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, kinderfeesten en familiedagen. De activiteiten die worden aangeboden zijn onder meer paintball, quadrijden, driften, escape rooms en city games.

Roelant Scheepens (Antea): “Wij wensen Fundustry en Harry van den Berg alle goeds voor de toekomst.”

Working Spirit

Antea verkocht op 10 mei 2022 ICT-detacheerder Working Spirit uit Deventer aan Unica in Hoevelaken. Unica is een van de grootste technisch dienstverleners van ons land met activiteiten in installatietechniek, energie, ICT en smart buildings. Internationaal private equity-fonds Triton is grootaandeelhouder in Unica. Antea had een belang in Working Spirit van 60% sinds september 2018.

Door Antea is op deze investering een uitstekend rendement behaald van 52% (IRR) per jaar. De money multiple (dat wil zeggen de verkoopopbrengst in relatie tot de kostprijs) bedroeg 4,6 in een periode van ruim drieënhalf jaar.

Beide partijen kijken met tevredenheid terug op de samenwerking. Richard Oosterhuis, CEO van Working Spirit: “We hebben destijds bewust gekozen voor Antea als aandeelhouder vanwege de vrijheid die zij bieden aan ondernemers. Na bijna 4 jaar samenwerking kan ik zeggen dat die belofte volledig is waargemaakt. Antea geeft je als ondernemer veel operationele vrijheid en ze helpen je waar mogelijk. Samen met Antea hebben we een professionaliseringsslag gemaakt die heeft geleid tot deze mooie verkoop aan Unica.”

Robert De Boeck: “We hebben heel goed samengewerkt met het management en de bij onze toetreding gevormde Raad van Commissarissen. De onderneming heeft sinds onze deelname een forse autonome groei doorgemaakt die mede heeft geleid tot een bijzonder fraai rendement op deze investering voor onze participanten. Met Unica is een hele goede partner voor de onderneming en het personeel in huis gehaald. Wij wensen het management van Working Spirit een mooie toekomst toe binnen het Unica-concern.

Horequip

Op 13 april 2021 heeft Antea haar belang van 49% in Horequip in Steenwijk verkocht aan het management. Antea nam deel in Horequip sinds april 2019.

Horequip houdt zich bezig met het ontwerpen en inrichten van restaurants en het onderhoud van apparatuur voor de foodretail.

Robert De Boeck (Antea): “Wij wensen Horequip en Mario Peters een mooie toekomst toe.”

Palladio

Antea verkocht op 12 november 2020 het Haagse adviesbureau Palladio aan EIFFEL. Palladio helpt overheden om infrastructurele projecten te besturen en te beheersen. Klanten zijn ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, ProRail en Rijkswaterstaat. Daarbij kun je denken aan uitbreiding van (snel)wegen, verhoging en versterking van dijken of de verruiming van kanalen. De vraag aan Antea is waarom ze na drie jaar al tot verkoop van deze succesvolle onderneming is overgegaan. “Drie jaar is voor ons doen inderdaad kort. Maar eerder dit jaar werden we benaderd door een strategische partij. Palladio ontwikkelt zich bijzonder positief. Steeds vaker wint zij in aanbestedingen van concurrenten. Dat valt op en wekt belangstelling in overname. Palladio is marktleider met een onderscheidend karakter. Anders dan de meeste concurrenten werkt Palladio niet op basis van uurtje-factuurtje maar neemt zij projecten aan tegen een vaste prijs. Dat spreekt steeds meer opdrachtgevers aan”, aldus Antea-partner Pieter Wilde. “Toen die strateeg zich meldde hebben we er voor gekozen niet met één partij te gaan praten, maar een breder verkoopproces op te zetten.”

Beide partijen kijken met tevredenheid terug op de samenwerking. Albert Kraak (samen met zijn echtgenote Mariëlle oprichter van Palladio): “Ik vond het drie jaar geleden tijd om een stap terug te doen en langzaam mijn rol als algemeen directeur af te bouwen. Ik heb vorig jaar het stokje aan Thomas overgegeven en ben sindsdien nog vooral bij strategische onderwerpen betrokken. Ik ben erg blij met samenvoeging van EIFFEL en Palladio”, aldus Kraak die ook na de verkoop aan EIFFEL als aandeelhouder en adviseur betrokken blijft. Ook Palladio-directeur Thomas Meijer, die ook mede-aandeelhouder is, is erg enthousiast. “De samenwerking met EIFFEL en hun achterliggende aandeelhouder Gilde zie ik erg zitten. We verwachten veel synergie met EIFFEL. Het is een prachtig bedrijf met een mooie klantenkring en de twee bedrijven vullen elkaar heel mooi aan.”

Wilde: “Het is altijd prettig samenwerken geweest met Thomas en Albert. Zij hebben steeds de prognoses overtroffen. Onze participanten kunnen zeer  tevreden zijn. We hebben op de investering in Palladio een rendement gemaakt van 73% (IRR) per jaar en een verkoopopbrengst van 5,2 maal de inleg gerealiseerd in drie jaar tijd. Niet alleen mooi voor de participanten in het fonds, maar ook voor de co-investeerders. Omdat de investering destijds voor ons aan de grote kant was hebben 10 Antea-participanten buiten het fonds om mee-geïnvesteerd. Die participatie heeft hen geen windeieren gelegd.”

APOC Aviation

Op 23 oktober 2020 verkocht Antea APOC Aviation in Berkel en Rodenrijs aan investeringsmaatschappij Egeria. APOC is specialist in de handel in vliegtuigonderdelen en is wereldwijd actief. Antea trad in 2016 toe toen er behoefte bestond aan een klankbord en een professionele investeerder met ervaring met snelgroeiende bedrijven. Max Lutje Wooldrik, CEO van APOC: “Ik had op dat moment grote problemen met een aandeelhouder van het eerste uur, die puur denkend vanuit het eigen belang een rem zette op de groei van de onderneming. Ik kende Antea vanuit mijn vorige bedrijf en achteraf kan ik zeggen dat de toetreding van Antea voor een vliegwiel-effect heeft gezorgd. Niet alleen is vanaf dat moment een professionaliseringsslag gemaakt met een nieuwe accountant, een nieuwe CFO en een zeer deskundige Raad van Commissarissen. Ook is het met een aandeelhouder als Antea veel makkelijker om financiering van projecten te krijgen. Wij zijn een kapitaalsintensief bedrijf dus financiering is van groot belang. Via Antea zijn we in contact gekomen met een aantal Informal Investors en met crowdfundingplatforms als Geld voor Elkaar en NL Invest die veel projecten hebben gefinancierd.”

Robert De Boeck, Managing Partner van Antea: “APOC was voor ons een participatie die erg jong was toen wij in 2016 toetraden. Maar we zagen de markt en Max zitten en zoals altijd in ons vak gaat het vooral om de ondernemer. Max heeft het uitstekend gedaan de afgelopen jaren een forse omzetgroei gerealiseerd met een uitstekende winstgevendheid. Eén van de krachten van Max is dat hij hele goeie mensen om zich heen weet te verzamelen. Niet voor niets was hij in 2019 de winnaar van de Antea-Award voor de Beste Antea-ondernemer.”

Het belang van Antea in APOC bedroeg 30%. Antea behaalde op deze exit een money-multiple van ruim 6 in 4 jaar tijd en een rendement (IRR) van ruim 57% per jaar.

Best Cheese/Uniekaas

Antea-deelneming Best Cheese (voorheen Uniekaas Group B.V.) heeft haar activiteiten verkocht aan DOC Dairy Partners en FrieslandCampina. In juli 2017 werden de Nederlandse bedrijfsactiviteiten van Uniekaas verkocht aan DOC Dairy Partners, een dochteronderneming van de Duitse zuivelonderneming DMK. In augustus 2018 werden de merken Parrano, Tjiezi verkocht aan FrieslandCampina waarna de activiteiten van de Amerikaanse dochter van Best Cheese volgden in december 2018. Voor beide kopers betekent de overname een uitbreiding van het productassortiment en een versteviging van de positie in het buitenland.
Robert De Boeck, Managing Partner van Antea: “Deze exit van Uniekaas/Best Cheese is een hele bijzondere. Het bedrijf is in delen verkocht. Dit gezien de diversiteit in activiteiten en de geografische spreiding. We hebben kopers gezocht die het beste pasten bij die onderdelen en daar ook de meeste waarde aan toekenden. Met DMK voor Uniekaas en FrieslandCampina voor Best Cheese zijn we hier goed in geslaagd. Met de verkoop van Best Cheese USA aan FrieslandCampina is de exit van deze participatie daarmee voltooid. Wij wensen Best Cheese een mooie toekomst binnen het FrieslandCampina-concern.”
Willem-Jan Rote, directeur van Best Cheese: “We hebben 4,5 jaar uitstekend samengewerkt met Antea. Ik kijk positief terug op de samenwerking.”
Antea heeft een belang van 25% in Best Cheese.

5BY2

Op 22 juni 2018 heeft Antea haar belang van 21% in 5BY2 in Amsterdam verkocht aan de Duitse multinational Lödige Industries, een wereldwijde specialist die autoliften, goederenliften, geautomatiseerde parkeer- en logistieke systemen voor luchthavens ontwerpt en produceert. 5BY2 sluit goed aan bij de parkeersystemendivisie van Lödige, die sinds 1982 een eigen kantoor in Nederland heeft. 5BY2 houdt zich bezig met de levering en installatie van volautomatische parkeersystemen volgens een zogenaamd puzzelsysteem. 5BY2 is actief in zowel Europa als Noord-Amerika. Antea nam deel in 5BY2 sinds maart 2016. De overige aandelen waren in handen van een groep Informal Investors en het management.

 

Robert De Boeck (Antea): “Wij wensen 5BY2 een mooie toekomst binnen de Lödige-groep toe.”

Tradinco Group

Op 22 december 2017 heeft Antea haar belang van 41% in Tradinco in Zoetermeer verkocht aan Indutrade, een internationale industriële bedrijvengroep die technische (niche) producten verkoopt. Op deze verkoop is een IRR van ruim 25% per jaar behaald, hetgeen boven de doelstelling van het fonds ligt, en een opbrengst van 2,5 keer de inleg na ruim 4 jaar. Tradinco is leverancier van kalibratie-apparatuur en sensoren. Zij bestaat sinds 1963 en levert met name aan de olie- en gasindustrie, (petro)chemische industrie en semiconductor-industrie. Tradinco heeft 33 personeelsleden en is wereldwijd actief. De omzet bedraagt ruim € 7 miljoen. In Nederland is het bedrijf marktleider. Indutrade heeft 100% van de aandelen in Tradinco gekocht en is beursgenoteerd in Zweden. Beide partijen kunnen tevreden terugkijken op de samenwerking. Richard Derksen: “Bij de MBO van 4 jaar geleden heb ik mijn belang kunnen uitbreiden. We hebben samen met de geformeerde Raad van Commissarissen gewerkt aan een verdere groei van de onderneming. We zijn bewust op zoek gegaan naar een strategische partner die ons verder kan helpen met de internationale distributie. In Indutrade hebben we die partner gevonden.” Robert De Boeck (Antea): “Voor Antea heeft de participatie in Tradinco een goed rendement opgeleverd. We zullen dit binnenkort aan onze participanten uitkeren. Wij wensen Tradinco een mooie toekomst binnen de Indutrade-groep en danken Richard voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren.”

Zonneveld Ingenieurs

Op 9 juni 2017 heeft Antea haar belang van 42% in Ingenieursbureau Zonneveld in Rotterdam verkocht. Zonneveld houdt zich bezig met engineering van hoogbouw in binnenstedelijk gebied. Daarnaast maakt zij gebouwen bestand tegen aardbevingen en terroristische aanslagen. Zonneveld behaalt met 34 medewerkers een omzet van
€ 6 miljoen.
Het bedrijf is verkocht aan twee managers binnen het bedrijf, Harm Hoorn en Martin Durian, en een investeringsmaatschappij, Convent Capital in Amsterdam. Antea trad in juni 2015 toe tot dit ingenieursbureau via een pre-exit door de 2 DGA’s, Frans van der Linde en Jan van der Windt. Hoorn en Durian, die al aandeelhouder waren in Zonneveld, zullen de directie op zich nemen. Van der Linde en Van der Windt hebben samen met Antea hun aandelen verkocht, maar zullen nog wel betrokken blijven bij het gespecialiseerde Rotterdamse ingenieursbureau.
Beide partijen kijken met tevredenheid terug op de samenwerking. Frans van der Linde (Zonneveld): “Toen ik 2 jaar geleden samen met Jan een pre-exit deed was ik 57 jaar en al 25 jaar ondernemer. Eens komt er een moment om een stap terug te doen. Ik wilde geen volledige exit aan een strategische partij omdat ik nog wilde ondernemen. Antea gaf ons die ruimte. Zowel voor ons als voor Antea een mooie exit en ik ben blij, dat ons bureau daarmee zelfstandig kan worden voortgezet.”
Robert De Boeck (Antea): “Voor ons is dit een participatie met een uitzonderlijk korte periode. Onze gemiddelde participatieduur is circa 6 jaar en we zijn geen korte termijn-investeerders. Bij Zonneveld liep dat anders. Na 2 jaar werden we benaderd door het tweede echelon die het bedrijf wilde kopen. We hebben een geweldig rendement op deze investering behaald: een IRR van ruim 68% per jaar en een opbrengst van bijna 3 keer onze inleg.”

Compagnon

Op 31 augustus 2016 heeft Antea haar belang van 50% in HR-dienstverlener Compagnon in Zoetermeer verkocht aan een consortium bestaande uit het management en een Informal Investor.
Compagnon is HR-specialist en biedt complete oplossingen voor recruitment-, flex- en careermanagement. Zij helpt mensen en organisaties succesvol te zijn op de arbeidsmarkt. Het proces van instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers is haar specialisme. Compagnon heeft vestigingen in Zoetermeer, Utrecht, Amsterdam en Den Bosch en is met 30 medewerkers één van de leidende spelers in deze markt.
Compagnon was een participatie van Antea sinds juli 2010.
Na de verkoop van het belang in Cumulus eerder deze maand is dit de tweede exit van Antea in korte tijd.
Hetty Moll, directeur van Compagnon: “Wij kijken met plezier terug op de samenwerking met Antea. Wij hebben hen leren kennen als een betrokken, loyale business-partner”. Collega Frank Roders: “Ook in de moeilijke crisisjaren die wij hebben gekend, is Antea niet in paniek geraakt en zijn ze ons blijven steunen. Nu we in rustiger vaarwater terecht zijn gekomen was het voor beide partijen een geschikt moment om tot uitkoop van het door Antea gehouden belang te komen. We zijn Antea dankbaar voor de bijdrage die ze hebben geleverd en de geboden kans om ons belang uit te breiden.”
Robert De Boeck, directeur van Antea: “Na 6 jaar vinden we de tijd rijp om tot verkoop van ons belang over te gaan. Hoewel er meerdere opties waren, hebben we de voorkeur gegeven aan terugverkoop aan het management ondersteund door een Informal Investor. We achten dit een goede zaak voor het bedrijf. We wensen Hetty, Frank en Compagnon een goede toekomst.”

Cumulus Group

Op 18 augustus 2016 heeft Antea haar belang in Cumulus in Cuijk verkocht.
Cumulus produceert luchtbevochtigingsapparatuur en levert deze onder meer aan de grafische sector, de voedingsmiddelenindustrie en de utiliteitsbouw. Het bedrijf heeft naast een vestiging in Nederland ook een dochteronderneming in Duitsland.
Koper van het Antea-belang is directeur Wil Sampers en een aantal Informal Investors. Het 60%-belang in Cumulus is door Antea verworven bij de Management Buy-In van augustus 2008.
Wil Sampers, directeur van Cumulus: “Na de eerdere MBI die ik heb gedaan bij Cumulus ben ik blij de mogelijkheid te hebben gehad deze MBO te doen. Ik heb nu een meerderheidsbelang in handen. Hoewel ik onder Antea al een enorme vrijheid had, voelt het nu echt als mijn eigen bedrijf. Ik ben Antea dankbaar voor de kansen die ze me hebben geboden. Ik heb de samenwerking als plezierig ervaren.”
Pieter Wilde, directeur van Antea: “Toen Wil Sampers ons benaderde voor deze uitkoop stonden we hier positief tegenover. We zijn tevreden over de verkoopprijs en hoewel er geen noodzaak is om te verkopen vinden we deze MBO na 8 jaar betrokken te zijn geweest bij Cumulus een mooie uitkomst, zowel voor Wil als voor de onderneming. We wensen Wil en Cumulus het allerbeste.”

Arvo Group

Op 19 februari 2016 heeft Antea haar belang van 72% in Zwatra Transport in Delft verkocht aan Boerman in Hardinxveld-Giessendam.
Zwatra is gespecialiseerd in zwaar transport en industriële verhuizingen en heeft 50 wagens. Boerman heeft 90 wagens. Met de combinatie Boerman/Zwatra is sprake van een serieuze speler in de markt voor gespecialiseerd transport.
Zwatra was een participatie van Antea sinds december 2006.
Ruud Egas, directeur van Zwatra: “Wij zijn heel blij met de overname door Boerman. Hiermee hebben we de schaalvergroting bereikt die we wenselijk achten. We hebben dit zelf de afgelopen jaren gerealiseerd door een aantal kleinere overnames en krijgen er met Boerman nu een grote partij bij. We werken al samen op deelterreinen en na deze overname zal deze samenwerking worden geïntensiveerd.”
Ook Antea kijkt met tevredenheid terug op de samenwerking. Robert De Boeck: “Dit is voor ons de tweede participatie samen met Ruud Egas geweest na een eerdere participatie in Dovianus, producent van monsternemers voor de chemische industrie. Ruud heeft het onder moeilijke marktomstandigheden uitstekend gedaan. De combinatie Boerman/Zwatra is een hele logische met veel synergievoordelen. We wensen Ruud, Zwatra en Boerman een goede toekomst.”

Arbo Support Group

Op 18 september 2015 heeft Antea haar belang van 55% in Arbo Support Group B.V. in Hoogvliet via een Management Buy-Out verkocht aan het management en aan hands-on investeerder ACE Partners.

 

Arbo Support, adviseurs voor veilig werken in de industrie, richt zich op het verbeteren van de arbeidsveiligheid in de industriële sector. Arbo Support heeft een jarenlange ervaring in diverse bedrijfstakken (als (petro)chemie, energie, bouw, voedingsmiddelen en farmacie). Arbo Support heeft vestigingen in Hoogvliet, Zwolle en Maastricht.

Beide partijen zijn verheugd met de Management Buy-Out. Peter van Dobben de Bruyn, directeur van Arbo Support: “Bij de toetreding van Antea in 2012 hebben we er bewust voor gekozen om het management ook aandeelhouder van de onderneming te maken. Dit is immers een mensenvak dus binding van onze key-mensen is erg belangrijk. Het is mooi om te zien dat deze mensen nu een volgende stap zetten en via een Management Buy-Out hun belang verder uitbreiden. Ik draag het stokje dan ook met het volste vertrouwen over aan mijn mannen en aan ACE.”

Amsterdam Capital Trading Group

Op 30 juli 2015 heeft Antea haar belang van 31,67% in Amsterdam Capital Trading Group B.V. in Amsterdam verkocht aan de mede-aandeelhouders/oprichters Jaap Janssen en Bram Bastiaansen.
ACT is een sales- en tradinghuis op het gebied van environmental products als bijvoorbeeld CO2-emissierechten en groencertificaten. ACT heeft vestigingen in Amsterdam en San Francisco. Antea was aandeelhouder sinds oktober 2011.
Beide partijen blikken tevreden terug op de samenwerking. Jaap Janssen: “Wij hebben in 2011 Antea bewust aan boord gehaald als sparringpartner voor de beoogde uitbouw van ons bedrijf. Die toegevoegde waarde is gebleken. We hebben uit het netwerk van Antea commissarissen gevonden die ons gezien hun ruime ervaring in ondernemen echt hebben kunnen helpen bij de groei van ACT en de kansen en bedreigingen die daarmee samengaan.”
Bram Bastiaansen: “We kijken heel positief terug op de participatie door Antea. Ze bieden aan de ene kant toegevoegde waarde, maar zonder op onze stoel te gaan zitten. Antea laat ons veel ruimte om te ondernemen.”
Na bijna 4 jaar hebben de oprichters het initiatief genomen om weer 100%-eigenaar te worden. “We zijn nog veel te jong om tot verkoop over te gaan en hebben nog volop ambities om het bedrijf verder uit te bouwen. De opening van de vestiging in San Francisco is hier een goed voorbeeld van”, aldus Jaap Janssen.

Pan-Oston Group

“Ik was 39 toen ik besloot een eigen bedrijf te zoeken. Ik had een prachtige carrière bij een multinational achter de rug, maar als je het als manager zo goed weet, moet je het ook maar een keer zelf doen. Via een fusie- en overname-adviseur kwam ik in contact met Antea Participaties, die net bezig waren een bedrijf in kassameubels over te nemen. Antea richt zich nadrukkelijk op management Buy-Ins en heeft een goed overzicht van de mogelijkheden in de markt. Als MBI-er profiteer je ook nog van hun expertise. Antea heeft veel ervaring met overnames en met de bijbehorende aspecten zoals onderhandelingen, due diligence, contracten en bancaire financiering. In mijn geval hebben ze niet allen de juiste onderneming aangedragen, maar ook gezorgd voor een optimale mix van eigen en vreemd vermogen. Dankze het netwerk van Antea in de bankwereld hebben we een perfecte financiering kunnen regelen, waardoor ik met een bescheiden inbreng een behoorlijk belang in de onderneming heb kunnen verwerven. De samenwerking met Antea is me uitstekend bevallen. Ze geven me als directeur erg veel operationele vrijheid en ze hebben gezorgd voor een Raad van Commissarissen bestaande uit toppers met ervaring op diverse gebieden; algemeen management, financiën en retail. Deze drie ervaren rotten zijn echt een klankbord voor me geweest, waar ik veel aan heb gehad. In december 2012 was ik in de gelegenheid om het belang van Antea te kopen. Van Management Buy-In naar Management Buy-Out eigenlijk. De MBO is een goede uitkomst voor de onderneming, voor mij en voor Antea. Antea heeft een uitstekende exit gerealiseerd. Pan-Oston laat zien dat je ook in de maakindustrie in Nederland goed geld kan verdienen. Als ik geen MBO zou hebben gedaan en we het bedrijf zouden hebben verkocht, dan zou ik zeker opnieuw samen met Antea naar een nieuwe onderneming hebben gezocht.” Ralf Hovenga, directeur/aandeelhouder  Pan-Oston. Pan-Oston houdt zich bezig met de productie en verkoop van check-out counters (kassameubelen) voor met name supermarkten. Klanten zijn onder meer Albert Heijn, Jumbo, Intratuin, Marks & Spencer en Sainsbury”s. het bedrijf behaalde op moment van verkooop door Antea met 80 mensen een omzet van circa € 10 miljoen. Ongeveer de helft van de omzet betrof export. Sinds de overname in oktober 2005 is deze export fors toegenomen. Het belang van Antea in Pan-Oston bedroeg 75%.

EXITS

Fundustry te Ewijk

Leisure
Verkocht: augustus 2023
Belang: 49%

Working Spirit te Deventer

ITC-Detacheerder
Verkocht: mei 2022
Belang: 60%

Horequip te Steenwijk

Inrichting van restaurants en onderhoud van apparatuur voor foodretail.
Verkocht: april 2021
Belang: 49%

Palladio te Den Haag

Palladio is een projectmanagementbureau voor infrastructurele projecten.
Verkocht: november 2020
Belang: 60%

APOC Aviation te Berkel en Rodenrijs

APOC is specialist in de handel van gebruikte vliegtuigonderdelen.
Verkocht: oktober 2020
Belang: 30%

Best Cheese te Ouderkerk aan de Amstel

Best Cheese produceert diverse soorten kaas
Verkocht: december 2018
Belang: 25%

5BY2 B.V. te Amsterdam

5BY2 is gespecialiseerd in volautomatische parkeersystemen
Verkocht: juni 2018
Belang: 21%

Tradinco Group B.V. te Zoetermeer

Tradinco is leverancier van kalibratie-apparatuur en sensoren
Verkocht: december 2017
Belang: 41%

Ingenieursbureau Zonneveld B.V.

Zonneveld houdt zich bezig met engineering van hoogbouw in binnenstedelijk gebied
Verkocht: juni 2017
Belang: 42%

Compagnon B.V. te Zoetermeer

Compagnon is HR-specialist en biedt complete oplossingen voor recruitment-, flex- en careermanagement.
Verkocht: aug. 2016
Belang: 50%

Cumulus Group B.V. te Cuijk

Cumulus produceert luchtbevochtigingsapparatuur en levert deze o.m. aan de grafische sector, de voedingsmiddelenindustrie en de utiliteitsbouw.
Verkocht: aug. 2016
Belang: 60%

Arvo Group B.V. te Delft

Zwatra is gespecialiseerd in zwaar transport en industriële verhuizingen
Verkocht: febr. 2016
Belang: 72%

Arbo Support Group B.V. te Hoogvliet

Adviseurs voor veilig werken in de industrie, richt zich op het verbeteren van de adviesveiligheid in de industriële sector.
Verkocht: sept. 2015
Belang: 55%

Amsterdam Capital Trading Group B.V. te Amsterdam

Sales- en tradinghuis op het gebied van environmental products (o.a. CO2-emissie-rechten).
Verkocht: juli 2015
Belang: 32%

Gropeco Group B.V. te Waalwijk

Producent van spiraalkabels en kabelbomen voor o.a. de automobielindustrie.
Verkocht: maart 2013
Belang: 37%

Pan-Oston Group B.V. te Raalte

Houdstermaatschappij van 100% van de aandelen in Pan-Oston B.V. Bedrijf dat zich bezighoudt met de productie en verkoop van checkout-counters.
Verkocht: dec. 2012
Belang: 75%

Life Safety Products B.V. te Zoetermeer

Handelsbedrijf in auto-accessoires, onder meer LifeHammer.
Verkocht: nov. 2011
Belang: 54%

Ipko-Amcor Holding B.V. te Zoetermeer

Groothandel/importeur van damesbeenmode, met name panty’s en pantykousjes.
Verkocht: nov. 2010
Belang: 67%

Color Control B.V. te Alphen a/d Rijn

Houdstermaatschappij van 100% van de aandelen in Flexologie B.V. Assemblage en handel in flexodrukmachines, randapparatuur en consumables.
Verkocht: dec. 2009
Belang: 62%

Grozette Group B.V. te Woerden

Houdstermaatschappij van 100% van de aandelen in Grozette B.V.
Productiebedrijf dat zich bezig houdt met de verwerking van kaas tot gedroogde en verse producten
Verkocht: okt. 2008
Belang: 32%

Limburg Broadcasting B.V. te Maastricht

Mediabedrijf, dat een regionaal radiostation exploiteert: muziekzender Star FM
Verkocht: apr. 2008
Belang: 30%

Cat Back B.V. te Rotterdam

Ontwikkelaar van software voor de logistieke sector
Verkocht: apr. 2007
Belang: 30%

FairFlex Group B.V. te Loosdrecht

Houdstermaatschappij van 100% van de aandelen in Fysio Uitzendbureau B.V. te Hoofddorp h.o.d.n. Fysio Medische Mensen, FairFlex Onderwijs B.V. en FairFlex ICT B.V., h.o.d.n. Jerry
Uitzendbureau gespecialiseerd in fysiotherapeuten, logopedisten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, doktersassistenten, leraren en IT-ers
Verkocht: jun. 2006
Belang: 59%

Business Reservations Centre Holland Holding B.V.(BRC) te Amstelveen (weekendjeweg.nl)

Reserveringsbureau op de hotel – en bungalowmarkt
Verkocht:dec. 2004
Belang: 33%

Pronk Ergo Beheer B.V. te Zoetermeer

Ontwikkeling en verkoop van keukens, sanitair en overige producten voor minder-validen en gehandicapten
Verkocht: mrt. 2004
Belang: 85%

DQS International B.V. te Rotterdam

Houdstermaatschappij van 100% van de aandelen in Dovianus B.V. te Rotterdam, DQS Inc. te Delaware (USA). Productie van “samplers”(monsternemers) voor de – met name (petro) chemische-procesindustrie
Verkocht: nov. 2003
Belang:41%

Europe Transport Automation B.V. te Rotterdam

Software voor met name de logistieke sector, hoofdzakelijk transport
Verkocht: okt. 2000
Belang: 60%

Centurion Group B.V. te Weesp

Houdstermaatschappij van 100% van de aandelen in Centurion Deuren B.V. en 100% van de aandelen in E-Parts Electro componenten B.V. te Weesp. Assemblage en verkoop van garagedeuren voor de particuliere markt
Verkocht: dec. 2000
Belang: 44%

Datascan Group B.V. te Maarssen

Houdstermaatschappij van 100% van de aandelen in B&L Systems en Isogen Bioscience B.V.
Handel in hoogwaardige analytische laboratoriumapparatuur en productie van stoffen gebruikt bij biotechnologisch onderzoek
Verkocht: jan. 2000
Belang:49%

Japan Insite B.V. te Amsterdam

Adviesbureau voor Nederlandse en Europese ondernemingen over Japan en Japanse ondernemingen over Nederland en Europa
Verkocht: apr. 1999
Belang: 41%

ActiveWear Holding B.V. te Den Haag

Houderstermaatschappij van 100% van de aandelen in Sytha B.V. te Den Haag
Productie van sport- en fitnesskleding
Verkocht:apr. 1995
Belang: 50%