Welkomstwoord

“Soms kun je als ondernemer best een beetje hulp gebruiken. Zeker wanneer je rekening houdt met het feit dat financiering, met name in het MKB, de laatste jaren schier onmogelijk lijkt.
Financiering is één ding, wat Antea betreft is er meer!
De participanten in ons netwerk hebben namelijk één ding gemeen. Het zijn zonder uitzondering succesvolle ondernemers die hun sporen verdiend hebben. Gepokt en gemazeld zetten ze hun kennis en hun netwerk in om het management van de Antea deelnemingen te ondersteunen.
Op die manier helpen we ondernemers bij het realiseren van hun ambities. We zien kansen waar anderen ze laten liggen. Dat we daarbij echter uiterst selectief te werk gaan spreekt voor zich.
Risico’s mijden vinden we belangrijk. Maar we slaan daar niet in door. Antea gelooft in het ondernemerschap en de capaciteiten van het management. Sterker nog; dat is ons belangrijkste selectiecriterium! Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan.
Ze hebben we de afgelopen decennia een aardig track-record opgebouwd. Niet in de laatste plaats dankzij de tomeloze inzet van de creatieve entrepreneurs die ons van hun plannen wisten te overtuigen.
Wij helpen ondernemers graag met het realiseren van hun dromen.”

Volg Robert De Boeck op twitter

drs. Robert De Boeck

Managing Partner

Oprichter en directeur van Antea. Ontwikkelde in 1992 binnen Staal Bankiers de unieke formule van een participatiemaatschappij voor het midden- en kleinbedrijf waarbij het kapitaal bijeen wordt gebracht door Informal Investors en voerde vanaf dat moment de directie over Staal Participaties. Rondde in 1986 cum laude zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam af. Werkte vervolgens als Beleggingsanalist bij Nationale-Nederlanden en maakte in 1987 de overstap naar Staal Bankiers, waar hij zich tot maart 1999 bezig hield met fusies, overnames en participaties. Realiseerde in maart 1999 een Management Buy-Out, waarbij de participatiefondsen werden verzelfstandigd hetgeen leidde tot de oprichting van Antea. Is sinds 2014 vaste columnist in de Quote.