Welkomstwoord

“Het gaat bij Antea niet alleen om wat we doen. Het gaat om de manier waarop we het doen. Blijkbaar weten we hiermee de juiste toon aan te slaan. Als we tenminste de Venture Capital Gids mogen geloven. Zij hebben ons voor de 6e keer uitgeroepen tot beste investeringsmaatschappij van Nederland. Mooi als iemand anders de loftrompet over je steekt, nietwaar?

 

Ondernemerschap beschouwen we bij Antea als een kunst. Het vergt finesse, inzicht en creativiteit om gewenste doelen met succes te bereiken.

 

We maken er geen geheim van. De kunst bij het selecteren van deelnemingen zit volgens ons in het herkennen van talent en ondernemerschap van het management. En talent heeft ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Antea gelooft in het ondernemerschap en de capaciteiten van het management. Sterker nog; dat is ons belangrijkste selectiecriterium! Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan.

 

Antea speelt sinds 1999 een stimulerende en faciliterende rol bij een aantal ­uitstekend presterende bedrijven in het Nederlandse MKB. We staan de directies van onze ­deelnemingen met raad en daad bij. De kennis en ervaring van ons netwerk van maar liefst 400 informal investors speelt een belangrijke rol hierbij. De participanten in ons netwerk hebben één ding gemeen. Het zijn zonder uitzondering succesvolle ondernemers die hun sporen verdiend hebben.

 

Wij helpen ondernemers graag met het realiseren van hun ambities.”

 

Robert De Boeck
Directeur