Interhal wint Antea Award

Interhal-directeuren Guus van der Borgt en Pieter Schouten hebben de Antea Award 2022 gewonnen. Die Award wordt toegekend aan de beste ondernemer uit de Antea-portefeuille van het afgelopen jaar. Guus en Pieter kregen de Award, die voor de 18e keer werd toegekend, uitgereikt tijdens de Antea Nieuwjaarsreceptie door Peter Rikhof, directeur van overnameplatform Brookz. De jury prees de directie van deze Bredase horeca- en retailgroothandel voor de forse winstgroei in 2022 en het krachtige herstel na de lastige Coronajaren. Ook werden zij geprezen voor de buy-and-build strategie die zij sinds de toetreding van Antea gestalte hebben gegeven. Zo werden in 2021 horecagroothandel Pabst & Pabst via een fusie met een dochter toegevoegd aan de Interhal-groep en werd Cortina (met onder meer het hoogwaardige notieboekjesmerk Moleskine) vanuit een doorstart geacquireerd. Eind vorig jaar werd met de overname van AKB Grootverbruik een entree gemaakt in de zorgsector.

De jury prees beide winnaars tenslotte voor de geruisloze overdracht van het algemeen management. Guus van der Borgt die in 2018 met Antea een pre-exit deed is het commercieel management gaan voeren en in 2020 is Pieter Schouten aangetrokken als algemeen directeur. Door de goede samenwerking tussen Guus en Pieter is Interhal een schoolvoorbeeld van een perfecte pre-exit.

De jury bestond uit Peter van Es (voorzitter van de Raad van Commissarissen van Antea Participaties VI), Peter van Dobben de Bruyn (voorzitter RvC VII en VIII), Wiet Heerkens Thijssen (voorzitter RvC IX) en Robert De Boeck van Antea. De jury had een moeilijke taak dit jaar. Veel portfolio-bedrijven maakten in dit eerste post-Coronajaar een goede ontwikkeling door. De verwachtingen voor 2023 zijn hoog gespannen.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.