Nieuwjaarsreceptie weer als vanouds

Het was alweer 3 jaar geleden dat in De Waterreus op Scheveningen de Antea Nieuwjaarsreceptie plaatsvond. Corona gooide roet in het eten en in 2021 en 2022 moest dit event digitaal plaatsvinden. Ook leuk, maar toch heel wat minder geslaagd dan echt bijeenkomen. Antea hecht namelijk sterk aan de netwerkgedachte en de al decennialang op de tweede maandag van het jaar door Antea georganiseerde Nieuwjaarsbijeenkomst is daar een uitgelezen mogelijkheid voor.

Op 9 januari jl. vond deze onder grote belangstelling plaats. Zo’n 150 relaties waren gekomen naar strandpaviljoen De Waterreus. Onder de genodigden waren participanten, directies en commissarissen van deelnemingen, bankiers en fusie- en overname-adviseurs.

De bijeenkomst werd geopend met de traditionele Nieuwjaarstoespraak van Robert De Boeck, die op humoristische wijze terugblikte op de gebeurtenissen in de wereld in 2022. Dick Benschop, Glennis Grace, Gerard Sanderink, Qatar en Marc Overmars kwamen aan bod.

Na de Nieuwjaarstoespraak van De Boeck was het podium voor Peter Rikhof van overnameplatform Brookz. Hij reikte de Antea Award uit, de prijs voor de beste ondernemer van het jaar. Deze fel begeerde Award werd dit jaar gewonnen door Guus van der Borgt en Pieter Schouten van Interhal.

De afsluitende Nieuwjaarsduik was geheel op vrijwillige basis.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.