Interhal verwerft agentschap Moleskine

Antea-deelneming Interhal heeft op 19 juli jl. met de curator van Cortina B.V. overeenstemming bereikt over een doorstart van de bedrijfsactiviteiten van deze agent/distributeur van een aantal merken die onder meer worden verkocht via boekhandels, cadeauwinkels en webshops. Het belangrijkste merk van Cortina is het Italiaanse topmerk in notitieboeken Moleskine. Cortina is de exclusieve agent van Moleskine in Nederland. Behalve de overname van activa is ook een aantal personeelsleden van Cortina, dat gevestigd zal blijven in Amsterdam, mee overgenomen.

Naast het agentschap van Moleskine is Cortina actief als groothandel en importeur van onder andere de kaartenmerken Archivist en Forever Cards, het cadeaumerk Gift Republic en het stationary merk Octagon.

Guus van der Borgt, commercieel directeur van Interhal: “Cortina past perfect bij onze dochteronderneming Abodee, die we in 2017 hebben overgenomen. Abodee is een groothandel in gift items, stationary en accessoires voor home, living, travel en cooking. Het
merkenaanbod van Cortina is een welkome aanvulling op het assortiment van Abodee. Al jaren volgden we Moleskine en vonden dit altijd al een heel mooi merk om toe te voegen aan onze retailactiviteiten. Nu deze kans zich voordeed hebben we die gelijk aangegrepen. Wij zetten Cortina in haar huidige vorm voort als onderdeel van Abodee.”

Pieter Schouten, algemeen directeur van Interhal: “Interhal is actief in zowel de retail als de professionele food-service markt. In beide takken willen we groeien, zowel autonoom maar ook via overnames. Samen met Antea kijken we actief naar acquisities. In de professionele markt hebben we eerder dit jaar via een fusie tussen dochteronderneming Ton Hagedoorn en Pabst & Pabst een mooie groeistap gezet. Die beide bedrijven richten zich op de levering van serviezen en glaswerk aan hotels en restaurants en sluiten goed op elkaar aan. Nu breiden we met Cortina onze retailtak verder uit. Voor beide divisies houden we onze oren en ogen open voor nieuwe overnamemogelijkheden.”

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.