Antea neemt Veenstra & Stroeve over

Antea heeft samen met het management-team en een co-investeerder Veenstra & Stroeve, producent van prefab daken, dakkapellen en steenstripwanden, in Assen overgenomen. 
Verkopers waren de twee DGA’s van deze in 2006 door hen opgerichte toeleverancier aan de bouw, Anton Veenstra en Marcel Stroeve. Zij zullen stoppen met het leiding geven aan dit bedrijf.
 
De leiding zal worden overgenomen door een driemanschap bestaande uit Jos van der Laan (algemeen directeur), Eelke Brink (operationeel directeur) en Ferdy Oostveen (technisch directeur). Jos van der Laan (51 jaar) is afkomstig van Albo Deuren waar hij de laatste 7 jaar algemeen directeur was. Hij heeft ruime ervaring in commercieel en algemeen management bij toeleveranciers aan de bouw. Eelke Brink (39 jaar) is 14 jaar werkzaam bij Veenstra & Stroeve. Ferdy Oostveen (41 jaar) werkte voorheen bij Veenstra & Stroeve en was laatstelijk operationeel manager bij een concurrerende onderneming.
 
Jos, Eelke en Ferdy zijn samen met Antea aandeelhouder geworden in Veenstra & Stroeve. De vierde aandeelhouder is een co-investeerder. Gezien de omvang van de transactie heeft Antea een van haar participanten die afkomstig is uit bouwsector bereid gevonden als co-investeerder op te treden. Het belang van Antea bedraagt 51%.
 
Veenstra & Stroeve heeft een omzet van circa € 12 miljoen en 70 medewerkers.
 
Marcel Stroeve: “Na 15 jaar vonden wij de tijd rijp om ermee te stoppen. We zijn blij met de gemaakte keuze om de onderneming over te dragen aan Antea en het management. Dit bedrijf is bij hen in goede handen. Eelke en Ferdy kennen we al langer en bij de keuze voor Jos als nieuwe algemeen directeur zijn we actief betrokken geweest. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit driemanschap dit bedrijf in een volgende groeifase zal brengen.”
 
Jos van der Laan: “Dit bedrijf heeft een gouden toekomst voor zich. Deze markt zal enorm groeien. Er is een woningtekort van 300.000 woningen. Er worden nu 60.000 tot 70.000 woningen per jaar gebouwd. In dat tempo duurt het wel heel lang voordat dit tekort is weggewerkt. Nederland zal moeten versnellen. Met alle stikstof- en CO2-beperkingen en het tekort aan medewerkers in de bouw is er maar één manier om dat te doen: pre-fab bouw. Huizen zullen meer en meer in de fabriek worden gebouwd. Dat heeft als voordeel dat je het hele jaar door kan produceren en bijvoorbeeld geen last hebt van vorstverlet. Ook is er veel minder transport nodig en vindt er daarom minder CO2-uitstoot plaats. Daarnaast speelt kostenefficiency een belangrijke rol. Pre-fab kost daardoor minder. Veenstra & Stroeve merkt nu al dat de vraag enorm is. Maar omdat de fabriek vol zit wordt er veel nee-verkocht. Aanvragen van nieuwe klanten worden nu vaak afgewezen. Als de capaciteit straks is uitgebreid is dat voorbij. Mijn handen jeuken om al die leads op te pakken.”
 
Roelant Scheepens, partner bij Antea: “Veenstra & Stroeve is een mooie aanvulling op onze portefeuille. In Antea Participaties VIII, dat met deze investering bijna vol belegd is, hadden we nog geen investering in de bouwsector. Met deze participatie verwachten we te kunnen profiteren van de verwachte groei in de woningbouw. De onderneming zit nu aan de grenzen van haar capaciteit en moet vaak nee-verkopen. Vanwege de groeimogelijkheden zal er een extra productiestraat worden gebouwd en uitbreiding van het pand plaatsvinden. Gezien deze plannen hebben we gekozen voor een zware driehoofdige leiding, waarbij de klik onderling goed is en twee van de drie kennen het bedrijf goed. Daarmee is het risico van het vertrek van beide DGA’s onder controle.”
 
Meer informatie over deze nieuwste Antea-deelneming is te lezen in het komend nummer van InBusiness, het relatiemagazine van Antea dat eind week 36 verschijnt.

website: www.veenstra-stroeve.nl

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.