Gouweloos is Hofleverancier

Elektrotechnisch installatiebedrijf Gouweloos in Rotterdam is Hofleverancier geworden. Niet ieder 100-jarig bedrijf verkrijgt automatisch het predicaat Hofleverancier. Hiervoor vindt een uitgebreide toetsing en screening plaats. Slechts ongeveer 500 bedrijven in Nederland hebben dit predicaat.

Uitreiking vond plaats door loco-Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jeanette Baljeu en loco-burgemeester van Rotterdam Richard Moti. Reden hiervoor was het 100-jarig bestaan in 2020. Jurriaan Kasius: “We hebben  hier een event van gemaakt waar we ook onze relaties bij hebben uitgenodigd. Het is toch een eer die we graag met onze klanten willen delen. Voor mij was het ook een weer mooi moment om mijzelf als de nieuwe algemeen directeur van dit bedrijf voor te stellen”.

Het dankwoord namens Gouweloos werd uitgesproken door Koen Gouweloos, die in april van dit jaar dit familiebedrijf, dat een eeuw in handen van de familie Gouweloos is geweest, verkocht aan Buy-In Manager Kasius en Antea.

Kasius: “Koen heeft uiteraard het dankwoord uitgesproken. Het zou ongepast zijn als ik dat had gedaan terwijl het bedrijf 100 jaar in bezit van de familie Gouweloos is geweest. We kunnen terugzien op een geslaagd relatie-event en zijn van plan forse groeistappen te maken met dit mooie bedrijf”.

Gouweloos Elektrotechniek heeft zich gespecialiseerd in de energietransitie en de verduurzaming van (kantoor)panden. Bij de verbouw of herinrichting van kantoor- en bedrijfsgebouwen is de wens van de opdrachtgever vaak een transformatie naar een zogenaamd “smart building”. Voorbeelden van panden die onder handen zijn genomen zijn het Unilever-hoofdkantoor in Rotterdam, maar ook bij Microsoft en Amazon in Amsterdam zijn de specialisten van Gouweloos ingeschakeld.

In het komend nummer van InBusiness is een interview met Jurriaan Kasius opgenomen waarin hij terugblikt op het Management Buy-In proces.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.