Frisse Blikken groeit: Fresh Forces

Frisse Blikken, een van de Antea-deelnemingen, weet al sinds 2011 de nieuwe generatie talent aan te trekken en Nederland een stukje ondernemender te maken door hen in te zetten bij grote organisaties op vraagstukken op het gebied van HR, learning, communicatie en change management. Frisse Blikken is ontzettend sterk in het aantrekken en ontwikkelen van ondernemend talent en merkte op dat de vraag naar analytisch talent steeds groter wordt. Dit was de reden dat Frisse Blikken is gaan nadenken over een aanvullende propositie. Samen met, hoe kan het ook anders met ondernemende werknemers, (oud-)Frisse Blikken medewerker Tim Schulte zijn zij samen in het ondernemersbootje gestapt met als resultaat: de oprichting van Fresh Forces.

Mathijs van Duurling (directeur Frisse Blikken): “Door de jaren heen zagen wij dat het gat tussen afstuderen en de arbeidsmarkt zeker niet kleiner is geworden. Talent maakt niet altijd de juiste en bewuste keuze aan het begin van hun carrière. Want hoe weet je wie je bent, waar je goed in bent en wat je leuk vindt en vooral waar je echt past, zonder veel praktijkervaring op te hebben gedaan tijdens je universitaire studie? Dit cluster aan talenten wil op zich graag bij een grote organisatie werken, maar voelt zich nog niet klaar om de keuze te maken. Aan de andere kant zijn de ambities van onze klanten torenhoog terwijl de wereld in een rap tempo verandert. Om op hetzelfde tempo mee te kunnen ontwikkelen heb je die slimme talenten nodig met sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden. Talenten die uitdagingen niet uit de weg gaan, gedreven worden door nieuwsgierigheid en enorme ambities hebben. Maar hoe trek je de juiste talenten aan en hoe zorg je er voor dat ze zich op de juiste manier ontwikkelen in hun eerste periode?
Tim Schulte (mede-oprichter Fresh Forces) : “Fresh Forces lanceert de carrières van ondernemend en analytisch talent door ze op Business, Data, Analytics & IT opdrachten te plaatsen bij grote organisaties. Zij sluiten aan bij bestaande teams in rollen als business- en data analisten, scientisten, engineers en projectmanagers en gebruiken hun analytische achtergrond om klanten te helpen versnellen, veranderen en vernieuwen. Naast deze uitdagende opdrachten krijgen zij 4 uur per week de kans zich te ontwikkelen en een betere young professional te worden. Een op maat gemaakt ontwikkelprogramma en een eigen coach zorgen hiervoor.”
Talent Manager Laura Gommers: “Met trots kunnen we vertellen dat Philips, Kenter, ROC en Rabobank al in Fresh Forces geloven. We gaan voor verdere groei.”

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.