De Achterkant van het Gelijk

Op 13 oktober jl. organiseerde Antea voor 25 deelnemers aan de Ebbinge/Antea Masterclass Corporate Governance een Terugkomdag in Leonardo Hotel in Den Haag. Tijdens deze dag besprak Antea een aantal werkelijk gebeurde cases uit haar 25-jarige historie. In deze cases, die soms hilarisch waren, ging het steeds over een actie van de directie van een bedrijf en de vraag wat je als commissaris dan zou doen. Als vorm was gekozen voor het format van het tv-programma De Achterkant van het Gelijk (in de jaren tachtig en negentig gepresenteerd door Marcel van Dam en later door Alexander Pechtold).

In een ontspannen setting konden de deelnemers vrijuit van gedachten wisselen over de voorgelegde voorbeelden. Het was een bijzonder leerzame dag die werd afgesloten met een borrel en een diner.

In de toekomst zal de Masterclass opnieuw worden georganiseerd voor iedereen die interesse heeft in een toezichthoudende functie. U kunt uw belangstelling hiervoor melden op het Antea-Secretariaat (via info@antea.nl of telefonisch op 070 – 311 59 59).

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.