BNR-podcast

In de podcast ‘Van Alle Markten Thuis’ delen oud-collega’s macro econoom Kees de Kort en oprichter en directeur van investeringsmaatschappij Antea Robert De Boeck hun inzichten in alle economische aangelegenheden. Met een scherp afgestelde bullshitmeter fileren de Waldorf & Statler van de Nederlandse economie financiële trends en economisch beleid. Gezellig gaat het niet worden, de moeite waard wel.

Wendy Beenakker, Eindredacteur Podcast bij BNR, legt uit waarom zij ‘Van Alle Markten Thuis’ uitbrengt. “Als iemand een idee pitcht, dan voel je als ondernemer direct, dit moeten we gaan doen! Dit gaat een succes worden. Je voelt het in je onderbuik. Dat hebben wij bij BNR met goede podcast ideeën. Toen Kees de Kort en Robert De Boeck ons benaderden met dit plan, waren we direct enthousiast. Over economie praten doen we dagelijks op de radio bij BNR. Maar een goede economiepodcast hadden we nog niet. Daar brengen Robert en Kees nu verandering in. De podcast heeft een vleugje bravoure, twee vlegels met mopperende charme, en inhoud. Het is vermakelijk, en inhoudelijk tegelijkertijd.  Van het begrotingstekort in de VS, de regeldruk voor ondernemers, Roberts liefde voor Sparta en klimaatdemonstranten op de A12, alles komt voorbij. We hebben nu na 7 afleveringen zo’n 10.000 luisteraars en dat is een goed begin. Maar Kees en Robert kennende, die willen heel Nederland veroveren. We richten ons op de zakelijke beslissers, de leiders van vandaag, maar ook van morgen. Podcast heeft een jongere doelgroep, en ondernemers weten BNR goed te vinden.”
Marc Adriani, hoofdredacteur van BNR is een vaste luisteraar: “Het is bijna een guilty pleasure, zo op de vrijdagmiddag lekker luisteren naar de cynische economische beschouwing van Robert en Kees met het nieuws van de week. Niet alleen vermakelijk, maar ook de kennis en levenservaring druipt er vanaf, en dat maakt het een aantrekkelijke podcast.” 

Jarenlang was macro-econoom Kees de Kort een vaste waarde bij BNR. Tot zijn pensioen genoten tienduizenden podcastluisteraars van zijn dagelijkse column op BNR. Hij studeerde economie aan de Katholieke Universiteit van Tilburg. Hij werkte onder andere bij Staalbankiers, Onderzoeksbureau Financiële Diensten Amsterdam en Barclays. De ‘Beursgoeroe’ van het jaar 2008 is nu terug bij BNR. Hij en zijn ‘Dekortiaanse’ uitspraken staan klaar om met een gezonde dosis realisme de economie van zijn opinie te voorzien. Ook als het niet over de economie gaat trouwens. Zijn podcastpartner Robert De Boeck is als vast panellid van ‘Ongevraagd Advies’ in ‘Zaken doen’ geen onbekende bij BNR. Hij werkte voordat hij investeringsmaatschappij Antea startte net als Kees bij Staal Bankiers en daarvoor bij Nationale Nederlanden. Met een lichte Rotterdamse tongval en in klare taal neemt hij geen blad voor de mond als het om financiële trends of economisch beleid gaat. Robert schrijft ook een column voor Quote.

Iedere vrijdag na de lunch, lekker mopperen met Robert en Kees via: https://www.bnr.nl/podcast/vanallemarktenthuis
Of Spotify, Apple podcasts of waar je dan ook je podcast luistert.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.