Antea participeert in Gouweloos

Antea heeft een participatie gerealiseerd in Gouweloos Elektrotechniek B.V. in Rotterdam. Gouweloos, opgericht in 1920, houdt zich bezig met het adviseren, ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren van elektrotechnische installaties. Vanwege het 100-jarig bestaan werd vorig jaar door Gouweloos het predicaat Hofleverancier verkregen.

De omzet in 2020 bedroeg € 8,6 miljoen en bij het bedrijf zijn 26 medewerkers werkzaam. Samen met Buy-In Manager Jurriaan Kasius heeft Antea het bedrijf overgenomen van de heer Gouweloos. Achtergrond van de transactie is de wens van de heer Gouweloos om vanwege zijn leeftijd en het ontbreken van een opvolger binnen de onderneming de leiding en eigendom over te dragen. Jurriaan Kasius (53 jaar) heeft een uitgebreide management-ervaring als (commercieel) directeur in diverse functies. Voor Gouweloos wordt de komende jaren een verdere groei verwacht vanwege de energietransitie en een commerciële impuls door het nieuwe management. Het belang van Antea in Gouweloos bedraagt 74,5%.

Jurriaan Kasius: “Ik was al lang op zoek naar een eigen bedrijf. Bij Gouweloos was direct vanaf het eerste contact een klik aanwezig met Koen Gouweloos en met het management-team. Toen ik hoorde dat Antea ook naar dit mooie bedrijf keek hebben we direct de krachten gebundeld. De afgelopen maanden ben ik al heel regelmatig betrokken bij de management-team vergaderingen. Ik begin goed voorbereid aan deze klus.”

Roelant Scheepens, partner van Antea: “We kijken al langer naar de installatiebranche. We verwachten hier veel groei gezien de energietransitie. Gouweloos vinden we een parel in deze sector. Het bedrijf bestaat ruim 100 jaar, heeft een trouwe breed gespreide klantenkring en vakkundig personeel. Samen met Jurriaan en het management-team verwachten we veel van deze zevende participatie van Antea Participaties VIII. In dit fonds passen nog een paar deelnemingen en dan zijn we vol belegd. We verwachten later dit jaar Antea Participaties IX te introduceren, een goed moment zo aan het einde van de COVID-pandemie.”

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.