Finalist wint twee aanbestedingen

Antea-deelneming Finalist in Rotterdam weet de vraag vanuit de publieke sector naar digitale oplossingen uitstekend te beantwoorden. Met de winst van twee aanbestedingen in de eerste vier maanden met een orderwaarde van € 6,6 miljoen over vier jaar is significante terugkerende omzet gegarandeerd. Dit succes past bij het ingeslagen pad sinds de komst van algemeen directeur Wibo Pollmann begin 2019.

IT-bedrijf Finalist ontwikkelt al jaren websites, portals en integratie-oplossingen speciaal voor onderwijs, zorg, woningcorporaties en de publieke sector. Aanbestedingen voor IT in de publieke sector, voor onder andere ministeries en koepelorganisaties, zijn tegenwoordig bijzonder complex. Zonder uitgebreide kennis in dit domein van eindgebruikers, processen, behoeften en een bewezen track-record is winnen niet mogelijk. Kennisintensieve organisaties met unieke processen en die veel personen van informatie voorzien kloppen steeds vaker zelf op de deur bij Finalist.

In april bemachtigde Finalist voor de vierde maal op rij een notering in de Emerce Top 100 beste e-business bedrijven in Nederland. Het bedrijf telt ongeveer 85 medewerkers en heeft vestigingen in Rotterdam en Maarssen. Antea heeft een belang van 63 % in Finalist.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.