DVK breidt uit in Duitsland

DVK Media Group heeft de activiteiten van E-Wise Duitsland overgenomen. E-Wise Duitsland houdt zich evenals DVK (via dochteronderneming Prelum Medizinische Medien und Fortbildung) bezig met de digitale bij- en nascholing voor tandartsen. E-Wise heeft zo’n 500 Duitse tandartsen als klant. Doel is om deze activiteit te integreren in die van DVK in Duitsland. André Matera, algemeen directeur van DVK: “We zijn al enige jaren actief in Duitsland. Gezien de omvang van de markt vinden we Duitsland een zeer interessante markt. En de cultuur en de markt ken ik goed. Ik ben zelf in Duitsland geboren en heb jaren in de Duitse zorgmarkt gewerkt. Met E-Wise hebben we in één klap de mogelijkheid een behoorlijke schaalvergroting te realiseren. Toen deze acquisitie-mogelijkheid zich voordeed hebben we die direct gegrepen.”
Ook Antea, die sinds april 2017 aandeelhouder is in deze uitgeverij/opleider van vooral medici, is erg content met de overname van E-Wise. Roelant Scheepens, partner bij Antea: “Wij juichen internationalisatie zeker toe. Na een dominante positie in Nederland zien we Duitsland als een tweede markt voor DVK. We zijn ervan overtuigd dat André en zijn team hier een fors marktaandeel gaan verwerven en dat Duitsland een waardevolle bijdrage gaat leveren aan de beoogde waardecreatie van DVK.”

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.