Video IT-dienstverlener Ventus

Antea participeert sinds september vorig jaar in IT-dienstverlener Ventus met vestigingen in Rijswijk en Heerenveen. Ventus omvat 5 werkmaatschappijen die zich ieder bezighouden met een bepaalde beroepsgroep in de IT-sector. Dit varieert van managers tot netwerk- en infrastructuurprofessionals en van testprofessionals tot applicatie- en databasebeheerders en data-analisten. De omzet was in 2022 € 14 miljoen. Het bedrijf heeft op dit moment 120 medewerkers (FTE) in dienst. Ventus onderscheidt zich van de concurrentie doordat zij de medewerker al sinds de start in 1998 centraal zet. Ventus wil de beste secundaire arbeidsvoorwaarden in de markt bieden en is in deze categorie al vier keer op de eerste plaats geëindigd in het werkgeversonderzoek van de Computable Career Guide. Zij werkt uitsluitend met eigen medewerkers en niet met ZZP-ers. Zij beschikt over een uniek zelf ontwikkeld matching-platform.
Voor de Antea-website is een video gemaakt waarin Sandra ter Horst en Flip Houtman, de twee directeuren van Ventus, uiteen zetten wat dit ambitieuze IT-bedrijf doet, wat haar uniek maakt en waarom zij kiezen voor Antea als partner bij de voorgenomen groei de komende jaren. Via deze link kunt u deze ongeveer 2 minuten durende video bekijken. Veel kijkplezier.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.