Thermoware lanceert nieuwe machine

Machinefabrikant Thermoware heeft haar horizon verbreed en speelt in op de wereldwijde duurzaamheidstrend met een nieuwe serie productiemachines. Het bedrijf uit Barneveld richtte zich de afgelopen 40 jaar vooral op de bouw van productielijnen voor isolerende koffiebekers en andere EPS (piepschuim) voedselverpakkingsartikelen. Tegenwoordig zijn de productiemachines van Thermoware ook inzetbaar voor het verwerken van het duurzamere EPP (polypropyleen schuim). Door de uitstekende materiaaleigenschappen en de goede recycleerbaarheid kiezen bedrijven steeds vaker voor EPP in het ontwerp van onderdelen in bijvoorbeeld een warmte- en ventilatiesysteem of een voertuig.
Inmiddels heeft deze Antea-deelneming de eerste proefprojecten succesvol afgerond. Zo heeft een toeleverancier aan de automotive-industrie afgelopen november de vernieuwde productietechniek van Thermoware gebruikt om diverse prototype schuimdelen te fabriceren van EPP. De prototypes bleken lichter in gewicht en werden geproduceerd met een hogere productiesnelheid. Daarnaast hebben alle EPP prototype onderdelen de eerste Ford-kwaliteitscontrole doorstaan. Met dit eerste succes is Thermoware gestart met het lanceren van haar technologie en expertise in de automotive markt.
Het fabriceren van dunwandige, lichtgewicht schuimdelen van EPP is voor veel producenten een technisch lastig proces. Thermoware is met haar verwerkingstechnologie juist een expert op dit gebied. Vier decennia ervaring met het maken van dunwandige EPS schuimartikelen heeft het bedrijf een aanzienlijke kennisvoorsprong opgeleverd. Met de nieuwe generatie machines breidt Thermoware de toepassingsmogelijkheden uit voor EPP in diverse markten. De verwachting is dan ook dat Thermoware groeit in de sectoren waar EPP steeds vaker wordt toegepast om gewichtsbesparing, kostenreductie en een stap in verduurzaming te realiseren.
Antea heeft sinds april 2016 een belang in Thermoware van 90%. De overige 10% is in handen van directeur Rik Lodders.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.