The People Group breidt uit

Antea-deelneming The People Group in Nieuwkuijk heeft QING Engineering B.V. uit Arnhem overgenomen. Qing Engineering houdt zich bezig met de detachering van mechanical engineers. Voor de eigenaar behoorde deze detacheringspoot niet meer tot de core-business. Het bedrijf heeft 23 FTE in dienst en behaalde in 2022 een omzet van ruim € 2 miljoen. Met de overname van QING Engineering breidt The People Group haar dienstverlening uit naar de industriële markt; een belangrijke mijlpaal in de groeiambitie van het bedrijf.
Marcel Menting, binnen The People Group verantwoordelijk voor de detacheringsactiviteiten: “Qing is een mooie aanvulling op onze detacheringsactiviteiten. We zien veel synergievoordelen tussen Qing en The People Group. Zo heeft Qing een aantal mooie klanten die we waarschijnlijk kunnen interesseren in het brede dienstenpakket van The People Group. Klanten zijn onder meer Thales, VMI, Von Gahlen en Mpac Langen.
Coen Binnerts, Business Analist bij Antea: “Antea is in november vorig jaar toegetreden in The People Group met een duidelijke buy-and-build strategie voor ogen. CEO Bas van Laar en Antea willen naast autonome groei uitbreiden door overnames te doen. Dat kan zijn op ieder van de drie terreinen waarop The People Group actief is: People (detachering), Projects en Software. De overname van Qing is een mooi eerste voorbeeld daarvan. We zijn blij dat we daar vanuit Antea een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Gezien onze expertise van overnames hebben we het management van The People Group actief geholpen bij deze acquisitie.”

 

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.