Robert De Boeck positief over MKB

Bij het uitbreken van de Corona-crisis was Robert De Boeck somber gestemd over de overlevingskansen voor een groot deel van het Nederlands MKB. Nu 3 maanden later is hij meer optimistisch. Deze stemmingswijziging was voor Jort Kelder reden om hem uit te nodigen voor de JortCall, een digitaal programma waarin een aantal deskundigen hun licht laten schijnen over een bepaald thema.

Samen met Prof. dr. Bas Jacobs, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, en vastgoedondernemer Maarten de Gruyter gaat De Boeck in op de huidige stand van de coronacrisis. De Antea-directeur is positief over het effect van de steunmaatregelen van de overheid. Hij ziet in de Antea-portefeuille dat alle deelnemingen volgens de huidige worst case-cash flow prognoses de rest van het jaar zonder tekorten doorkomen. Veronderstelling daarbij is dat er geen tweede uitbraak van het virus komt en dat de banken de coöperatieve opstelling die ze tot dusverre hebben laten zien continueren. Via de volgende link kan deze aflevering van de JortCall worden beluisterd.

https://www.youtube.com/watch?v=tBf4_CEQKDY

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.