Nieuwe CEO L. ten Cate

Bij L. ten Cate, leverancier van bad- en ondermode, is per 1 december j.l. Janneke van der Meij (52) benoemd tot algemeen directeur. Janneke van der Meij heeft een uitgebreide ervaring als ondernemer en algemeen directeur in de textielindustrie. Zij richtte eerder Tumble ’n Dry op, een vooraanstaand kinderkledingmerk en was daarvoor onder meer algemeen directeur bij kinderkledingmerk Eager Beaver en Rags en bij BPC (kledingmerken en private label in denim). Zij begon haar carrière bij Euretco en WE Fashion.
Janneke van der Meij: “Ten Cate is een Nederlands merk met een uitstekende reputatie. De kwaliteit van de producten is prachtig. Ik zie volop kansen voor verdere groei, zowel in de eigen merken als in de private label-activiteiten. Ik heb vooraf kennisgemaakt met het management-team en de OR en werd steeds enthousiaster om bij dit mooie textielbedrijf uit Twente aan de slag te gaan.”
Maarten Kop, interim-bestuurder bij Ten Cate: “Janneke heeft de perfecte achtergrond voor ons. Ze kent de retail, heeft ervaring met merken en private label; is eigen ondernemer geweest en heeft ruime algemeen management-ervaring. Zij is een inspirerende persoonlijkheid aan wie Coen de Bruin en ik, die samen sinds september 2019 als interim-directie actief waren bij Ten Cate, met vol vertrouwen het stokje overdragen. We zijn ervan overtuigd dat L. ten Cate veel plezier aan haar gaat beleven.”
L. ten Cate is actief met de merken Ten Cate (ondermode voor dames en heren), Tweka en TC WOW (badmode) en heeft daarnaast een aantal private label-klanten. Zij levert aan de retail, aan onlinespelers, zij heeft een eigen webshop (tencate1952.com) en een viertal eigen outletstores. L. ten Cate is sinds december 2015 een deelneming van Antea.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.