MKB ontdekt Private Equity

Op 27 januari jl. interviewde de Telegraaf Antea-directeur Robert De Boeck. Die gaf zijn visie op de huidige stand van de overnamemarkt en blikte terug op het afgelopen succesvolle Antea-jaar.

Conclusie is dat Private Equity niet meer is weg te denken uit het Midden- en Kleinbedrijf. Inmiddels is bij 50 tot 70% van de overnames in het MKB een investeringsmaatschappij betrokken. Investeerders betalen tot wel 30% meer dan strategische kopers.

De Boeck is positief over het komend jaar: “Door de hogere rente liggen de waarderingen nu 5 tot 10% lager dan op de top van vorig jaar, maar dat is te weinig voor een ondernemer om de verkoop niet door te laten gaan.” Vooral de pre-exit, waarbij een DGA doorgaat met het leiden van de onderneming en een deel van de aandelen verkoopt aan een investeerder is en blijft populair. Zowel bij ondernemers als bij invsteerders. Alle vijf bedrijven die Antea het afgelopen jaar kocht waren een pre-exit. Via deze link kunt u het volledige artikel lezen.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.