Introductiebijeenkomst druk bezocht

In een bomvol CORPUS Congress Centre in Oegstgeest gaf Antea op 11 oktober jl. het startsein voor de lancering van haar nieuwste fonds. Voor zo’n 250 belangstellenden hield Robert De Boeck een presentatie over de hoofdlijnen van dit inmiddels negende participatiefonds.
Zo ging hij in op het investeringsbeleid, de rol voor de deelnemende Informals, het onderscheidend vermogen, de deal-flow, de risico’s, het track record en de samenstelling van het Investment Team. De deelnemers waren zowel participanten in eerdere fondsen als nieuwe relaties, waaronder die mensen die zich de afgelopen jaren op de wachtlijst hadden laten plaatsen in afwachting van de introductie van een nieuw fonds. De heer De Boeck gaf aan dat inschrijving vanaf nu mogelijk is tot uiterlijk 6 januari a.s. Uiterlijk omdat een vervroegde sluiting van de inschrijvingsperiode mogelijk is. Gezien de interesse zowel van bestaande participanten als van nieuwe relaties is de kans op een eerdere sluiting van de inschrijvingsperiode zeker aanwezig.

Robert De Boeck: “We zagen al voordat de inschrijving gestart was een grote belangstelling in ons negende fonds. Dit heeft niet alleen met ons track record te maken, maar zeker ook met het huidige beursklimaat. We zien veel particuliere beleggers die wat hoogtevrees krijgen en een deel van hun aandelenportefeuille verkopen en dit willen omruilen voor niet-beursgenoteerde bedrijven. Omdat veel van onze relaties ondernemers en ex-ondernemers zijn afkomstig uit het MKB willen zij graag investeren in een private equity-fonds als Antea, dat gericht is op het Midden- en Kleinbedrijf.”

De minimum-deelname in Antea Participaties IX bedraagt € 200.000. Gestreefd wordt naar een fondsvermogen van ten minste € 25 miljoen en een rendement van minimaal 10% na beheerkosten. Wilt u informatie over Antea Participaties IX ontvangen dan kunt u dit aanvragen via info@antea.nl.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.