‘De groei
financiering door Antea heeft andere vormen van financiering mogelijk gemaakt’

Max Lutje Wooldrik, Directeur APOC

Groeifinanciering

Hoe kan Antea helpen bij vraag naar Groeifinanciering?


Met Groeikapitaal naar de volgende fase

Niet zelden is het juist die groeifase die zorgt voor extra financieringsbehoefte. Of het nu komt door een autonome groei of een overname, er komt extra druk op de financiële positie van de onderneming. Zo is er bijvoorbeeld behoefte aan additioneel kapitaal voor het aantrekken van extra personeel, een marketingcampagne, het optimaliseren van uw productieproces of expansie naar het buitenland.

Wanneer komt u in aanmerking voor een Groeifinanciering?

Een bank zal u niet altijd met open armen ontvangen. Zeker niet als er naar maatstaf van de bank onvoldoende eigen vermogen aanwezig is of als er niet voldoende zekerheden geboden kunnen worden. Een financiële injectie in de vorm van private equity is dan vaak genoeg om bezwaren weg te nemen en een financiering vlot te trekken.

Soms is een bankkrediet zelfs te star en geeft het teveel beperkingen. Zeker in een groeifase kunnen rente- en aflossingsverplichtingen remmend werken en is het beter om met een kapitaalinjectie in de vorm van eigen vermogen te werken.

Meer weten over een groefinanciering?

Antea heeft een ruime ervaring als het gaat om het verstrekken van risicodragend vermogen. Sinds 1992 heeft Antea vele bedrijven (mede-)gefinancierd en begeleid bij hun groei. Wilt u weten of Private Equity ook de oplossing is voor uw bedrijf om succesvol door de groeifase te komen? Neem dan contact met ons op.

Groeifinaciering Praktijk
voorbeelden

Antea realiseerde groeifinacieringen voor onder andere: