Finalist helpt zorgsector

Antea-deelneming Finalist in Rotterdam ziet de vraag vanuit de zorgsector naar digitale oplossingen in deze corona-crisis alleen maar toenemen. IT-bedrijf Finalist ontwikkelt al jarenlang voor de zorg- en onderwijssector apps. Deze reputatie komt nu goed van pas in een tijd dat de vraag naar digitale oplossingen fors stijgt.
Dagelijks zijn de coronacijfers in het nieuws die vanuit de door Finalist gerealiseerde IC-beddencapaciteit-applicatie komen. Maar ook de nieuwe website van het RIVM wordt ontwikkeld door Finalist. Voorts is deze oudste Antea-deelneming in de race voor de veelbesproken corona-app. De regie hiervan ligt inmiddels bij de GGD-en. Een deel van de GGD-en in Nederland is al klant van Finalist, die de webapplicatie Coronawaarschuwing.nl heeft ingediend bij het Ministerie van VWS.  Er is ingespeeld op de contactbeperking in de Verpleeg- en Thuiszorg door het Familieportaal te lanceren. Veilig digitaal contact (van beeldbellen tot levensboek) met verwanten, uitgerold als een Software as a Service-oplossing. Ook de Vaccinatie-app en de Digitale Werkomgeving staan op het programma om uit te rollen.
In april scoorde Finalist voor het derde jaar op rij een notering in de Emerce Top 100 beste e-business bedrijven in Nederland. Het bedrijf telt ongeveer 85 medewerkers, staat sinds april vorig jaar onder leiding van Wibo Pollmann en heeft vestigingen in Rotterdam en Maarssen. Antea heeft een belang van 63 % in Finalist.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.