Expansie Interhal in hotels en restaurants

Antea-deelneming Interhal in Breda heeft een belangrijke stap gezet in de boogde uitbreiding van haar activiteiten in de hotel- en restaurantsector. Na de overname in 2018 van distribiteur Ton Hagedoorn B.V. in Amsterdam is nu besloten tot een fusie met een soortgelijke speler in deze markt. Ton Hagedoorn B.V. gaat fuseren met Pabst & Pabst in Arnhem. Pabst & Pabst is evenals Ton Hagedoorn B.V. importeur van verschillende toonaangevende merken die uitsluitend voor de gastronomie, hotellerie en institutionele markt produceren, zoals WMF en Bauscher. Het assortiment bestaat uit o.a. drinkservies, porselein en bestek. Hagedoorn is importeur van merken als Hepp en Schönwald.

De gefuseerde onderneming zal na de fusie verder gaan onder de naam Pabst & Hagedoorn B.V. onder leiding van Erik Pabst.

Pieter Schouten, algemeen directeur van Interhal: “Mijn medebestuurder Guus van der Borgt en ik zijn zeer content met de komende  krachtenbundeling waarmee wij onze positie in de professionele markt versterken. Deze markt heeft een dip gekend vanwege Corona, maar is naast de retailsector die wij bedienen, core-business voor ons en een segment met gunstige perspectieven. Sinds de versoepelingen zien we een duidelijke opleving bij restaurants en hotels. De consument lijkt een inhaalslag te maken. Middels de fusie met familiebedrijf Pabst & Pabst kunnen we deze markt nog beter bedienen met mooie, onderscheidende producten.”
Erik Pabst: “Nadat mijn vader een stapje terug heeft gedaan is deze krachtenbundeling met Ton Hagedoorn een logische stap. De combinatie zal nog beter in staat zijn om aan de vraag van onze klanten naar mooi bestek, porselein en glaswerk te voldoen. En daar komt bij dat de cultuur van Interhal en Ton Hagedoorn goed aansluiten bij die van ons bedrijf: doen wat je belooft en de klant staat centraal. Ik verwacht heel veel van deze samenwerking.”

Antea neemt sinds 2018 deel in Interhal en heeft een belang van 50%.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.