De West-Friesche Pindabranderij (WFP) uit Opmeer heeft bij een recent uitgevoerde BRC-audit de hoogst mogelijk certificering behaald. Deze AA-status wordt slechts aan 10% van alle voedselverwerkende bedrijven uitgegeven en staat voor uitmuntende kwaliteit in productontwikkeling, hygiëne, klachtenafhandeling en analyse en de opslagcondities van verpakkingen.
WFP is al 35 jaar actief in het branden, roosteren, bakken en verpakken van pinda’s, noten en zuidvruchten. Kwaliteit en versheid staan bij WFP hoog in het vaandel. Daarom wordt alleen gebruik gemaakt van betrouwbare en gekwalificeerde leveranciers en wordt constant geïnvesteerd in de productieprocessen. WFP levert haar producten aan een aantal grote supermarkt- en winkelketens in binnen- en buitenland.
De BRC Food-certificering staat ook wel bekend als de ‘Global Standard for Food Safety’ en wordt onder andere gebruikt voor voedselproducerende organisaties waar levensmiddelen worden verwerkt, verpakt en/of bewerkt. De norm is in 1998 opgezet in Groot Brittanië en staat voor een hoge standaard op het gebied van waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit.
Wim Jansen, directeur van WFP: “Wij zijn bijzonder trots op deze prestatie en certificaat. Hier is hard voor gewerkt en het geeft de hoge kwaliteit aan waar WFP voor staat.”
Antea heeft sinds juni 2017 een belang van 80% in WFP.