L. Ten Cate wint Antea Award

Maarten Kop en Coen de Bruin van L. ten Cate zijn winnaar van de Antea Award voor Beste Antea Ondernemer van het Jaar. Tijdens het Antea Nieuwjaarswebinar kreeg Maarten Kop, die in de televisiestudio in Woerden aanwezig was, de prijs uitgereikt van Roelant Scheepens, partner van Antea.

Enkele citaten uit het jury-rapport: …….”Door een reorganisatie en een strakke kostenbeheersing hebben de winnaars van vandaag het verlies van de onderneming omgebogen naar een mooie winst. Dit bij lastige marktomstandigheden…….

De jury heeft als winnaar gekozen voor dat bedrijf en dat management dat er in geslaagd is geweest in 2020 de grootste turnaround door te maken in extreem lastige marktomstandigheden. Juist in een crisisjaar vond de jury dit turnaround-criterium van doorslaggevend belang…….

Coen de Bruin en Maarten Kop hebben op indrukwekkende wijze L. ten Cate, leverancier van bad- en ondermode, door de coronacrisis heen geloodst en de onderneming klaargestoomd voor verdere groei de komende jaren. Voor 2021 wordt een groei van omzet en EBITDA begroot.”

Maarten Kop was bijzonder verheugd met deze Oscar van het Zakenleven: “Coen ik zijn vanuit de Raad van Commissarissen op een lastig moment ingestapt als interim-manager. Dankzij de inzet van het personeel en een goede samenwerking met Antea en de Raad van Commissarissen hebben we dit mooie bedrijf weer op de rails gekregen.” Coen de Bruin die op afstand meedeed aan het webinar en het nieuws wist te melden dat Ten Cate zojuist een tweejarig contract met Kruidvat had binnengehaald: “We dragen met veel vertrouwen het stokje over aan de nieuwe CEO, Janneke van der Meij. L. Ten Cate gaat een goede toekomt tegemoet.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.