Kwalitaria opent eerste vega pop-up store

De kwaliteit van Kwalitaria, maar dan 100% vegetarisch. Dat is Vegataria, de eerste vega pop-up store van cafetariaformule Kwalitaria. ‘Jouw nieuwe vega snack stek’, zoals de cafetaria zichzelf presenteert, opent half juli in Groningen.
Met de groeiende vraag naar vegetarische gerechten was het voor Kwalitaria een logische stap om een volledig vegetarische pop-up store te openen. “Duurzaamheid is voor ons altijd al een belangrijk onderwerp geweest”, vertelt Martijn Boone, marketing & sales manager bij Kwalitaria. “Een cafetaria met een volledig vegetarisch assortiment sluit naadloos aan op onze duurzaamheidsvisie.
Alles wat Vegataria aanbiedt is 100% vegetarisch en dat gaat verder dan enkel een vegetarische kroket en frikandel. Naast snacks is de menukaart gevuld met onder andere vegetarische burgers en friet specials met vega toppings, maar ook voor een romige milkshake of softijsje kun je er terecht. “De pop-up store is voor iedereen”, benadrukt Martijn. “Niet alleen voor vegetariërs, maar voor alle Groningers die willen proeven hoe lekker vegetarisch snacken kan zijn.”
Dat Vegataria in Groningen is gevestigd heeft de stad te danken aan de vele studenten en een enthousiaste ondernemer in de buurt, die de Vegataria gaat leiden. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen in de zaak aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat zodat, vanaf half juli iedereen kan komen genieten van de vegetarische gerechten. Vegataria is straks zeven dagen per week geopend om een hapje te komen eten of af te halen en die vegetarische burger of snack laat je binnenkort net zo gemakkelijk thuisbezorgen.
De pop-up store zal in ieder geval een jaar geopend zijn. “Wanneer het een succes wordt gaan we kijken naar andere mogelijke locaties in Nederland”, laat Martijn weten.
Kwalitaria is sinds april vorig jaar een deelneming van Antea en exploiteert inmiddels middels een franchise-formule 140 Kwalitaria-cafetaria’s en 4 Burger-Business vestigingen. Daar komt in juli de Vegataria in Groningen bij.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.