Burger Business onderdeel van Kwalitaria

Antea-deelneming Kwalitaria wordt de nieuwe eigenaar van franchiseformule Burger Business. De formule, die in 2015 is opgericht door jeugdvrienden Valentijn Prince en Daan van Loon, richt zich op het bezorgen van ambachtelijk bereide premium burgers: ‘Fair, fast and fresh, delivered to your door.’ De overname biedt de franchisenemers van de vier Burger Business locaties in Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen veel samenwerkingsvoordeel. Cafetariaformule Kwalitaria ziet op haar beurt kansen om voordeel te halen uit de uitstekende knowhow van het premium burger segment.
Kwalitaria ziet al jaren een toename in de verkoop van burgers. Voor de cafetariaformule, met ruim 135 vestigingen in Nederland, is dit een interessante productgroep om zich duidelijker in te onderscheiden. Veel aandacht gaat uit naar het verduurzamen van de recepturen. Met de overname van Burger Business haalt Kwalitaria een schat aan kennis in huis om deze productgroep in 2023 verder door te ontwikkelen.
Joep Leemans, algemeen directeur van Kwalitaria: “Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met de nieuwe franchisenemers. De overname past bij onze ambitie om onze leidende positie in de markt verder uit te bouwen. Maar bovenal geloven we van toegevoegde waarde te zijn voor de bestaande Burger Business klant en Burger Business franchisenemer. Zeker in deze turbulente tijden is ons motto ‘samen sterk’ van toepassing waarbij wij altijd de beste voorwaarden scheppen voor onze ondernemers.”
In januari zal gestart worden met een pilot in Tilburg om de beide formules met elkaar te verbinden: Het beste van premium burgers en het beste van Kwalitaria. De twee merken moeten elkaar gaan versterken. De beide oprichters zullen de integratie van Burger Business in 2023 gaan begeleiden. Plannen om de formule verder te laten groeien moeten zich nog verder ontwikkelen en zijn afhankelijk van de pilot.
Valentijn Prince, oprichter van Burger Business: “Samen met jeugdvriend Daan ben ik 8 jaar geleden dit avontuur aangegaan. De overname door Kwalitaria zien we als een mooie, logische stap in dit avontuur. Het biedt de bestaande franchisenemers betere ondernemerskansen. Ze kunnen zo beter gebruik maken van de voordelen door schaalgrootte en de kennis van deze grotere franchiseorganisatie.”
Antea verwierf in april van dit jaar een belang van 55% in Kwalitaria.

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.