Donatie aan Stichting Jong Ondernemen

Antea-relaties die een cadeau wilden geven ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Antea, konden dat doen door een donatie te geven aan Stichting Jong Ondernemen. Deze stichting ontwerpt praktische ondernemerschapsprogramma’s voor het onderwijs.
Op de jubileumavond in Diligentia reikte presentator Jort Kelder aan Jonas de Groot, directeur van Jong Ondernemen, een cheque uit van € 14.984, bijeengebracht door de gasten op die avond. Dat weekend kwam daar nog een behoorlijk bedrag bij, waardoor de eindstand op € 18.214 is uitgekomen.
Oprichter van Antea Robert De Boeck legt uit waarom voor dit goede doel is gekozen. “Wij hebben een goed doel gezocht dat dicht bij onze eigen activiteiten ligt. Als investeerder in het MKB waarderen wij ondernemerschap. Ondernemers zorgen voor welvaart en zonder welvaart geen welzijn. De welvaart in dit land is te danken aan ondernemers, die ’s ochtends opstaan en denken laat ik vandaag besluiten om een nieuw pand neer te zetten of te gaan exporteren. Met alle risico’s van dien en met inzet van hun eigen geld.  Voor de toekomst van het Midden- en Kleinbedrijf en Nederland is het belangrijk dat mensen al op jonge leeftijd bekend raken met het fenomeen ondernemerschap. De jeugd heeft immers de toekomst. Wij hopen dat hiermee ondernemerschap onder jongeren wordt gestimuleerd en een bijdrage wordt geleverd aan de broodnodige opvolging in het Midden- en Kleinbedrijf. Vandaar onze keuze voor Jong Ondernemen. Namens Antea en Jong Ondernemen heel veel dank aan iedereen die een donatie heeft gedaan.”

Antea Participaties in het kort

Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.