De Directie

Het team van Antea bestaat uit een aantal zeer ervaren professionals, die stuk voor stuk over een ruime ervaring met private equity beschikken. Het team beschikt over een gezamenlijke ervaring van meer dan 50 jaar op dit terrein.

drs. Robert De Boeck

Managing Partner
Oprichter en directeur van Antea. Ontwikkelde in 1992 binnen Staal Bankiers de unieke formule van een participatiemaatschappij voor het midden- en kleinbedrijf waarbij het kapitaal bijeen wordt gebracht door Informal Investors en voerde vanaf dat moment de directie over Staal Participaties. Rondde in 1986 cum laude zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam af. Werkte vervolgens als Beleggingsanalist bij Nationale-Nederlanden en maakte in 1987 de overstap naar Staal Bankiers, waar hij zich tot maart 1999 bezig hield met fusies, overnames en participaties. Realiseerde in maart 1999 een Management Buy-Out, waarbij de participatiefondsen werden verzelfstandigd hetgeen leidde tot de oprichting van Antea. Is sinds 2014 vaste columnist in de Quote.


drs. Pieter Wilde RC

Partner

Is na zijn studie Economie in Amsterdam in 1991 bij Ernst & Young Corporate Finance gaan werken. Twee jaar later heeft hij de postdoctorale Controllers-opleiding gedaan. Van 1996 tot 1998 voor Ernst & Young in Chicago gewerkt en is sinds zijn terugkomst in Nederland voor hetzelfde bedrijf als adviseur voor kopers en verkopers bij tientallen koop- en verkooptransacties betrokken geweest. Sinds 1 maart 2007 is hij werkzaam bij Antea Participaties als Investment Manager waar hij verantwoordelijk is voor de selectie en aan- en verkoop van deelnemingen, alsmede voor het beheer van een deel van de portefeuille. Per 1 januari 2010 is hij benoemd tot Directeur.


mr. drs. Roelant Scheepens

Partner
Is per 1 juni 2015 toegetreden als Partner. Roelant heeft 12 jaar ervaring bij ING waar hij diverse commerciële en management-functies heeft vervuld. In zijn laatste functie was hij Regiodirecteur Overnamefinanciering in Zuid-West Nederland. Roelant heeft Bedrijfskunde en Rechten gestudeerd in Rotterdam. Hij houdt zich bij Antea met name bezig met de acquisitie van nieuwe investeringsproposities en met het beheer van een deel van de portefeuille.

Ruben van Aalst MSc

Business Analist
Op 25 februari 2019 is Ruben van Aalst gestart als Business Analist bij Antea. Ruben heeft gewerkt bij CBRE en bij investeringsmaatschappij DIF na stages bij onder meer Boer & Croon Corporate Finance en Tesla. Hij heeft International Management en Advanced Technology gestudeerd aan de Technische Universiteit Twente waar hij ook een Master Financial Engineering & Management heeft gedaan. Ruben zal zich als Business Analist bij Antea bezig houden met het beoordelen van investeringsproposities en het maken van waarderingen.

Yvonne van Arkel

Secretaresse
Heeft ervaring als administratief medewerkster en receptioniste bij verschillende organisaties in de zakelijke dienstverlening, onder andere bij ABN AMRO en Nouwen Notarissen. Yvonne is sinds oktober 2009 actief bij Antea waar zij een aantal secretariële en administratieve taken vervult.

 • 'Niet voor niets is dit mijn tweede
  participatie samen met Antea'

  Ruud Egas
  directeur/aandeelhouder
  -
  Zwatra
 • 'Op Antea kun je rekenen:
  een ja is een ja en een nee is een nee'

  Marcel Limbourg
  ex-DGA
  -
  Capacity
 • 'De onderhandelingen met de bank verlopen een stuk soepeler met een partner als Antea'

  Wil Sampers
  directeur/aandeelhouder
  -
  Cumulus